Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
05 januari 2015

Waarom bestaan er verschillende koelvloeistoffen

Vroeger moesten autokoelvloeistoffen om de twee jaar vervangen worden. Vandaag de dag raden meer en meer OE fabrikanten koelvloeistoffen aan met verschillende corrosieremmende functies en een langere levensduur. Koelvloeistoffen worden gebruikt om het koelsysteem van een wagen te beschermen tegen vorst of oververhitting. Het beschermt ook de onderdelen van de radiator tegen corrosie.

Koelvloeistoffen bestaan in verschillende kleuren die verwijzen naar de verschillende technologieën. Deze technologieën zijn afhankelijk van de leeftijd van de auto en het materiaal van de krukascarter (aluminium, ijzer, etc.). Het gamma van Brega- koelmiddelen biedt u technologieën die bruikbaar zijn voor een ruime reeks doeleinden.

  • Voor oudere koelsystemen (20 jaar oud) kunt u een beroep doen op BREGA KOELVLOEISTOF -36°C G11. Deze koelvloeistof heeft een blauwe kleur en biedt een standaard bescherming voor ongeveer 50.000km*.
  • BREGA KOELVLOEISTOF LONGLIFE ROOD -40°C G12+ is een koelvloeistof met een rode kleur die verwijst naar de langdurige bescherming.  Dit koelmiddel biedt een bescherming van 5 jaar of 240 000km**, en wordt aanbevolen door verschillende OE fabrikanten, zoals GM, VW, MB en Ford.
  • BREGA KOELVLOEISTOF LONGLIFE ROOD -40°C G12+ NO COLOR is een koelvloeistof met een transparante kleur die verwijst naar een langdurige bescherming.  Dit koelmiddel biedt een bescherming van 5 jaar of 240 000km**, en wordt aanbevolen door verschillende OE fabrikanten, zoals GM, VW, MB en Ford. Deze hoogwaardige, gebruiksklare kleurloze Long Life koelvloeistof kan in alle koelsystemen gebruikt worden, zowel voor bijvullen als vervanging. De vloeistof mengt probleemloos met alle andere koelvloeistoffen op water en MEG basis dankzij de gepatenteerde nitriet-, amine-, en fosfaat vrije technologie.

*: voor VW auto’s ouder dan 1996
**: voor VW auto’s 2003-2008

De koelvloeistoffen van Brega zijn nu ook beschikbaar in een klein verpakking van 1 en 5 liter.

Deel dit
bericht