Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
09 januari 2018

Brezan Autoparts neemt Van Looy over

De twee vestigingen van Van Looy Herentals en Retie, zijn per 1 januari 2018 overgenomen door Brezan Autoparts NV.

De vestigingen in Herentals en Retie genieten al jarenlang een goede reputatie in de regio als allround leverancier voor het universele garagebedrijf. Het brede assortiment sluit naadloos aan bij het assortiment, de kennis en kunde van Brezan Autoparts NV, onderdeel van PartsPoint Group.

Van_Looy_Herentals_voor

Foto: Brezan Herentals

Marc Vanbergen van Brezan Autoparts NV: “Met de twee vestigingen versterken we onze positie op de Belgische markt. Onze omzet is de laatste vier jaar méér dan verdubbeld . Dat resulteert dat we ondertussen één van de grootste leveranciers van het garagebedrijf zijn en één van de weinige die in heel België actief zijn. We zijn ervan overtuigd dat we de huidige klanten van Van Looy met een nog ruimer aanbod aan ons kunnen blijven binden. Bij de eerste kennismaking met het personeel van Van Looy, hebben we een sterk en enthousiast team ontmoet. Zij zetten zich sinds 2 januari 2018 met volle overtuiging in voor het nieuwe project. We zullen er alles aan doen om de sterke naam van Van Looy in de regio te behouden.”

Betty Cuylen van Van Looy: “Met deze beslissing zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Omdat de opvolging niet verzekerd was binnen de familie, zijn wij op zoek gegaan naar een betrouwbare partner om de zaak verder te zetten.  Van bij het begin was het voor ons erg belangrijk, dat al ons personeel mee zou gaan naar de overnemer. Wij hebben met verschillende partijen gesproken, maar bij Brezan Autoparts hadden we van meet af aan een goed gevoel. Hun manier van zaken doen, waarbij de klant steeds centraal staat, was ook ons uitgangspunt. Het feit dat hun gamma producten nauw aansluit bij wat we nu verkopen was een groot pluspunt.  Met Brezan’s moderne en flexibele logistiek, zijn we ervan overtuigd dat de relatie met ons cliënteel alleen maar beter zal worden. Bovendien zal Brezan Autoparts de beschikbaarheid van alle slijtage onderdelen verhogen. Al met al is het geen gemakkelijke beslissing geweest om na 46  jaar de naam Van Looy te zien verdwijnen, maar we zijn er van overtuigd dat onze klanten en ons personeel een mooie toekomst tegemoet gaan.“

Van_Looy_Retie

Foto: Brezan Retie

Door de overname telt Brezan Autoparts NV nu 20 vestigingen door heel België. Daarmee verstevigt de organisatie haar positie als een top-3 speler op de Belgische automotive aftermarket. In Nederland telt de Brezan-organisatie nog eens 105 vestigingen.

 

Deel dit
bericht